Τι σε προσέλκυσε να έρθεις για δουλειά στην εταιρεία μας; – Συνέντευξη Εργασίας

“Πριν πας για συνέντευξη, κάνε την έρευνα σου για την εταιρεία”, είναι μία από τις συμβουλές που έχουμε επαναλάβει και σε προηγούμενα άρθρα. Οι εταιρείες θέλουν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους που δείχνουν διάθεση να εργαστούν στο συγκεκριμένο περιβάλλον και που δείχνουν οτι η εργασία στη συγκεκριμένη εταιρεία τους γεμίζει, κάνοντας τους πιο παραγωγικούς. Για να εξετάσουν το αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία, είναι πολύ πιθανό να σου θέσουν μία ερώτηση όπως “τι σε προσέλκυσε να στείλεις βιογραφικό στην εταιρεία μας?” ή κάτι ανάλογο. Για τον παραπάνω λόγο φρόντισε να μάθεις όσο περισσότερα πράγματα μπορείς, τόσο για την δραστηριότητα της εταιρείας όσο και για τις αξίες και την κουλτούρα της.

Δείξε ότι γνωρίζεις την εταιρεία.

Εφόσον έχεις κάνει την έρευνά σου, όταν σου γίνει η σχετική ερώτηση, πρέπει να δείξεις ότι ξέρεις την εταιρεία που πας να εργαστείς. Εάν η εταιρεία παράγει κάποια προϊόντα, καλό είναι να τα έχεις γνωρίσει ή εάν είναι δυνατό να τα έχεις καταναλώσει πιο πριν έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις κάποιο σχετικό σχόλιο. Εάν η εταιρεία ανήκει στον κλάδο των υπηρεσιών τότε μπορείς είτε να έχεις προσωπική άποψη για τις υπηρεσίες της είτε να τονίσεις κάποια γνωστή συνεργασία της εταιρείας με μια επιχείρηση που δούλευες ή που έχεις ακούσει καλά λόγια. Πρέπει να είσαι ειλικρινής για αυτά που μπορείς να κερδίσεις μέσα από την εργασία σου στην εταιρεία αλλά πρόσεξε να τονίσεις και αυτά που η εταιρεία μπορεί να κερδίσει από εσένα. Δεν πρέπει να φανείς εγωιστής ή και αδιάφορος για το πώς μπορείς να συνεισφέρεις στην πρόοδο της εταιρείας.

Δείξε ότι οι αξίες σου ταυτίζονται με αυτές της επιχείρησης.

Εκτός όμως από τα προσόντα με τα οποία μπορείς να συνεισφέρεις στην πρόοδο της επιχείρησης και της δική σου εργασιακής πορείας, μπορείς να τονίσεις τις αξίες σου που ταυτίζονται με της εταιρείας. Η αγάπη σου για την προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να ταυτίζεται με την απόφαση της εταιρείας να χρησιμοποιεί αποκλειστικά οικολογικές συσκευασίες ή η προσήλωσή σου στην τελειότητα να ταυτίζεται με το σλόγκαν και τη φήμη τους. Δε χρειάζεται να το παρακάνεις, αλλά είναι καλό να δείξεις ότι ταιριάζεις στην επιχείρηση και θες να συμβάλεις στην εκπλήρωση των σκοπών  της, μέσα από την εργασία σου.

Ετοιμάσου από πριν.

Κάνε μία πρόβα την απάντηση σου από την προηγούμενη μέρα. Μην προσπαθήσεις όμως να παπαγαλίσεις γιατί μπορεί κάτι να πάει στραβά και να τα κάνεις θάλασσα. Για να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να προετοιμαστείς για ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν από τις απαντήσεις που θα δώσεις. Μείνε συγκεντρωμένος στον στόχο σου και είμαστε σίγουροι ότι θα τα πας περίφημα.

  • Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο