Πώς είναι η ιδανική εταιρεία που θα ήθελες να εργαστείς? – Συνέντευξη Εργασίας

Όταν σε ρωτάνε «πώς φαντάζεσαι την ιδανική εταιρεία που θα ήθελες να εργαστείς?», σίγουρα σκέφτεσαι έναν μεγάλο μισθό, εργασία τέσσερις μέρες την εβδομάδα και πολλές διακοπές.

Όλα αυτά μπορείς να συνεχίσεις να τα ονειρεύεσαι αλλά μάλλον πρέπει να προσγειωθείς λίγο στην πραγματικότητα και να απαντήσεις κάτι πιο ρεαλιστικό.

Η εταιρεία που σου κάνει τη συνέντευξη ψάχνει έναν άνθρωπο που εκτός από τις κατάλληλες δεξιότητες θα διαθέτει και τα αντίστοιχα κίνητρα, μία κουλτούρα που να ταιριάζει με της επιχείρησης και χαρακτήρα με τα στοιχεία που θεωρεί απαραίτητα για τη θέση.

Να είσαι ειλικρινής.

Μία ειλικρινής απάντηση θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό εάν οι συνυποψήφιοι σου, δώσουν μία τυποποιημένη απάντηση. Θα κάνει την απάντησή σου να φανεί αληθής το οποίο είναι πολύ πιο πειστικό από τα καθιερωμένα κλισέ.

Προτιμάς να δουλεύεις σε ομάδες ή να αναλαμβάνεις πρότζεκτ μόνος με την ησυχία σου? Προτιμάς τυποποιημένες δουλειές ή νέες προκλήσεις με αυξημένη δυσκολία κάθε μέρα? Σου αρέσουν τα κλασσικά ιεραρχικά συστήματα με ξεκάθαρες αρμοδιότητες και ευθύνες ή καινοτόμα συστήματα διοίκησης που σου δίνουν την ευκαιρία να δείξεις σε περισσότερους ανθρώπους ότι αξίζεις να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες? Δώσε ειλικρινείς απαντήσεις σε αυτού του είδους ερωτήσεις ώστε να μη γίνει δυσκολότερη η ζωή σου αργότερα ως εργαζόμενος.

Δείξε ότι οι αξίες σου ταυτίζονται με αυτές της επιχείρησης.

Ένα σημαντικό κομμάτι που εξετάζουν οι εταιρείες είναι οι εργαζόμενοι να έχουν κοινό όραμα για την εταιρεία αλλά και γενικότερα την ίδια φιλοσοφία.

Για παράδειγμα, όταν πας σε μία εταιρεία που με τη δραστηριότητά της συμβάλλει καθημερινά στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος μπορείς να τονίσεις ότι θα σου έδινε μεγάλο κίνητρο να εργαστείς σε μία εταιρεία που συμμετέχει στο όραμα για μία βιώσιμη οικονομία και κοινωνία.

Εστίασε σε αυτά που μπορείς να προσφέρεις στην επιχείρηση.

Καλό είναι να δείξεις ότι δεν έχεις στο μυαλό σου μόνο αυτά που μπορείς να λάβεις από μία ιδανική εταιρεία αλλά και αυτά που μπορεί να σε βοηθήσει να δώσεις εσύ. Η ιδανική εταιρεία μπορεί να σε βοηθήσει να εξελιχθείς στον ιδανικό εργαζόμενο. Τόνισε τα προσόντα σου τα οποία μπορεί η εταιρεία να σε βοηθήσει να εξελίξεις έτσι ώστε να έχεις το επαγγελματικό μέλλον που ονειρεύεσαι!

Ετοιμάσου από πριν.

Κάνε μία πρόβα την απάντηση σου από την προηγούμενη μέρα. Μην προσπαθήσεις όμως να παπαγαλίσεις γιατί μπορεί κάτι να πάει στραβά και να τα κάνεις θάλασσα. Για να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να προετοιμαστείς για ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν από τις απαντήσεις που θα δώσεις. Μείνε συγκεντρωμένος στον στόχο σου και είμαστε σίγουροι ότι θα τα πας περίφημα.

  • Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο