Βιογραφικό απόφοιτου χωρίς προϋπηρεσία. Είσαι έτοιμος για το πρώτο βήμα?

Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα, ή είσαι τελειόφοιτος/η και αναζητείς εργασία. Έχεις σίγουρα ακούσει από κάποιον γνωστό σου ότι δεν πρόκειται να βρεις δουλειά καθώς οι εργοδότες εκεί έξω αναζητούν ανθρώπους κάτω των 30 με προϋπηρεσία 10 ετών και ορθώς αναρωτιέσαι πως γίνεται αυτό!

Μην ανησυχείς, όλα αυτά προφανώς και έχουν κάποια βάση, αλλά αν έχεις βρει τον τομέα τον οποίο θέλεις να δοκιμάσεις και πιστεύεις στον εαυτό σου, όλα θα πάνε καλά!

Το πρώτο βήμα είναι η σύνταξη του βιογραφικού σου.

Καθώς είσαι νέος ( ενδεχομένως χωρίς καθόλου προϋπηρεσία), καλό θα είναι μέσω του βιογραφικού σου να τονίσεις τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που θεωρείς ότι σε κάνουν ξεχωριστό, να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου, να αναφέρεις τυχόν διακρίσεις σου και φυσικά να προβάλεις τα πτυχία σου και τις δεξιότητες σου!

Να θυμάσαι ότι ο άνθρωπος που θα δει το βιογραφικό σου,  ξέρει ότι δεν έχεις εμπειρία. Δεν χρειάζεται να τον πείσεις για το αντίθετο, μιλώντας του για  το τρίμηνο που εργάστηκες σε μια οικογενειακή επιχείρηση ως “ βοηθός διευθυντή-manager” και άλλα τέτοια. Πρέπει να τον πείσεις ότι έχεις όρεξη για δουλειά, ότι φέρεσαι επαγγελματικά (η μορφή του βιογραφικού σου είναι το πρώτο δείγμα!) και ότι είσαι φιλόδοξος και πιστεύεις στον εαυτό σου!

Η μορφή του βιογραφικού σου είναι το πρώτο δείγμα του επαγγελματισμού και της αντίληψής σου, τα βασικότερα στοιχεία που θα παρατηρήσει ο άνθρωπος που θα το δει ειδικά αν είσαι νέος/α απόφοιτος/η χωρίς προϋπηρεσία!

Φρόντισε να κερδίσεις τις εντυπώσεις, δες το βιογραφικό που σου προτείνει το Jobistas αν είσαι απόφοιτος!

  • Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο