Μήνας: Φεβρουάριος 2022

    • Τι δεν σου άρεσε στην προηγούμενη δουλειά...

      Τι δεν σου άρεσε στην προηγούμενη δουλειά σου? – Συνέντευξη Εργασίας

      Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης είναι πιθανό να σε ρωτήσουν «Τι δεν σου άρεσε στην προηγούμενη δουλειά σου;» Η ερώτηση αυτή μπορεί να κρύβει παγίδες. Πολλές φορές μας φέρνει αρνητικά συναισθήματα κάτι το οποίο δεν πρέπει να μεταφέρουμε τη στιγμή της συνέντευξης. 

      Ήρθε λοιπόν η ώρα να να δούμε ποιες απαντήσεις πρέπει να αποφύγεις καθώς και τι μπορείς να απαντήσεις ώστε να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη σου εργασία.

      Δώσε μια θετική χροιά.

      Ακούγεται δύσκολο, ίσως και παράλογο. Όμως δεν μπορείς να αναφέρεις  τα αρνητικά της προηγούμενης εργασίας σου που πιθανόν ήταν και οι λόγοι για τους οποίους έφυγες με τον ίδιο τρόπο που θα το συζητούσες με τους φίλους σου. Όταν θα αναφερθείς σε αυτούς τους λόγους στη συνέντευξη εργασίας είναι πολύ πιθανό εργοδότης ή ο υπάλληλος που θα σου κάνει τη συνέντευξη να ταυτίσει όσα δεν σου άρεσαν στην προηγούμενη εργασία σου με συνθήκες που υπάρχουν στην τρέχουσα εργασία και να φοβηθεί ότι θα φύγεις για τους ίδιους λόγους. Για παράδειγμα αν έφυγες από μια δουλειά γιατί δεν είχες αρκετές προκλήσεις και δυνατότητες προαγωγής, φρόντισε να το αναφέρεις μόνο στην περίπτωση που τώρα βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου είσαι σίγουρος/η ότι υπάρχουν καλές προοπτικές εξέλιξης. Αν αναφέρεις ότι δεν σου άρεσε το γεγονός ότι το αφεντικό ή ο προϊστάμενος σου, ασκούσε έντονη κριτική στη δουλειά σου, είναι πιθανό να φοβηθούν ότι δεν δέχεσαι την κριτική άρα δεν είσαι πρόθυμος να βελτιωθείς ή να προσαρμοστείς στις απαιτήσεις της εταιρείας.

      Ξεκίνα με κάτι θετικό.

      Ξεκινώντας να απαντάς στην παραπάνω ερώτηση, δείξε θετικά χαρακτηριστικά στοιχεία για να μειώσεις την αρνητικότητα που ούτως ή άλλως συνοδεύει τη συγκεκριμένη ερώτηση. “Στην προηγούμενη δουλειά μου είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μερικούς εξαιρετικούς ανθρώπους και να μάθω πολλά πράγματα”, “Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι ήμουν ευχαριστημένος με τη δουλειά”.

      Εστίασε περισσότερο στη δουλειά και όχι σε συμπεριφορές ή πολιτικές της εταιρείας.

      Είναι σημαντικό να εστιάσεις στό κομμάτι της εργασίας σου και όχι σε συμπεριφορές ή λειτουργίες της επιχείρησης. Ο νέος σου εργοδότης θα θέλει να ξέρει ότι αν φύγεις από την εταιρεία, δεν θα τον κατηγορείς αργότερα παντού χαλώντας τη φήμη της εταιρείας του. Προσπάθησε να εστιάσεις σε ένα γεγονός που όντως δε σου άρεσε όπως το αν η δουλειά σου ήταν μονότονη, αν δεν είχες ευκαιρίες να μάθεις νέα πράγματα και να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες.

      Τελείωσε τονίζοντας ένα δυνατό σου στοιχείο.

      Χρησιμοποίησε την τελευταία σου πρόταση για να προβάλεις μία δεξιότητά σου που είναι απαραίτητη στην τρέχουσα θέση για την οποία κάνεις συνέντευξη ή αποτελεί ένα δυνατό σου στοιχείο. “Η δουλειά μου ήταν τόσο τυποποιημένη που δεν μπορούσα να δείξω τις δυνατότητες μου για κάτι παραπάνω”. Έτσι κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται και πάλι κατάλληλος για την τρέχουσα θέση κλείνοντας την ερώτηση αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

      Ετοιμάσου από πριν.

      Κάνε μία πρόβα την απάντηση σου από την προηγούμενη μέρα. Μην προσπαθήσεις όμως να παπαγαλίσεις γιατί μπορεί κάτι να πάει στραβά και να τα κάνεις θάλασσα. Για να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να προετοιμαστείς για ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν από τις απαντήσεις που θα δώσεις. Μείνε συγκεντρωμένος στον στόχο σου και είμαστε σίγουροι ότι θα τα πας περίφημα.

      Φυσικά αν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερες δεξιότητες μπορείς να επισκεφτείς το katsemathe.gr και να βρεις μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ακόμα περισσότερα δυνατά σημεία!

      Contact with us!
      Discover your next opportunity

      Stay in touch with our newsletter

      Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
      Copyright © 2024 | jobistas.gr. All Rights Reserved. Designed by Banana Studios

      Find us on:

      Συνέχισε να διαβάζεις